Доступність посилання

ТОП новини

«Енергоатом»: найближчими днями у ремонт виведуть енергоблок, можливе збільшення дефіциту в енергосистемі


Водночас, як зауважують в компанії, графік ремонтів енергоблоків дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії
Водночас, як зауважують в компанії, графік ремонтів енергоблоків дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії

Найближчими днями «Енергоатом» виведе у ремонт енергоблок-тисячник, дефіцит в енергосистемі може збільшитись, повідомляє у телеграмі пресслужба компанії.

«Враховуючи це, а також зростання споживання електроенергії у липні, дефіцит генерації в енергосистемі може збільшитись. Але, з іншого боку, саме такий графік ремонтів дозволить восени максимально скоротити тривалість вимушених відключень електроенергії», – йдеться у повідомленні.

В «Енергоатомі» зазначають, що цього року ремонти проводять на 8-ми енергоблоках Рівненської, Південноукраїнської та Хмельницької АЕС. На Запорізькій АЕС планово-попереджувальні ремонти з моменту її окупації не проводять.

Роботи виконуються за графіком ремонтної кампанії, який погоджений «Укренерго», графік складений оптимально та враховує всю складність ситуації з енергопостачанням, кажуть у компанії.

Українські енергетичні обʼєкти упродовж останніх місяців регулярно зазнавали ударів російських ракет і дронів. За даними «Укренерго», вимушені відключення електроенергії — наслідок шести комбінованих цілеспрямованих атак РФ на українську енергосистему. Електроенергії значно не вистачає для покриття потреб всіх споживачів.

Ввечері 7 червня після ремонту до енергомережі успішно приєднали енергоблок однієї з АЕС. Через це ситуація з вимкненнями електроенергії дещо покращилася.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що внаслідок масованих ракетних атак РФ у березні знищено 80% теплової генерації. У Міненерго повідомляли, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії «Центренерго» і гідроелектростанції «Укргідроенерго».

Форум

XS
SM
MD
LG