Доступність посилання

ТОП новини

Внаслідок нічної атаки влучань в об’єкти енергетичної інфраструктури не було – Міненерго


Линии электропередач в Херсонской области, захваченные Россией в рамках полномасштабного вторжения в Украину, 22 июля 2022 года
Линии электропередач в Херсонской области, захваченные Россией в рамках полномасштабного вторжения в Украину, 22 июля 2022 года

Внаслідок нічного удару армії РФ по території України влучань в об’єкти інфраструктури не зафіксовано, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики 16 травня.

«Водночас триває терор прифронтових територій. На Донеччині ворог завдав артилерійського удару по одному з об’єктів генерації. Під час обстеження території було знайдено вибухонебезпечні уламки поруч зі складом паливних матеріалів. Жертв серед персоналу немає. Через обстріл зафіксовано пошкодження магістральної лінії електропередачі», – йдеться у повідомленні.

За словами енергетиків, без світла наразі залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Також у Міненерго зазначили, що в ніч проти 16 травня «через технологічні порушення» були відключені понад 18 тисяч споживачів на Дніпропетровщині, наразі всі абоненти в регіоні уже зі світлом.

«Енергетики продовжують відновлювати електропостачання там, де це дозволяє безпекова ситуація. Загалом за добу світло повернули понад 31 тисячі споживачів», – додали міністерстві.

У Міненерго зазначили, що триває експорт електроенергії до Польщі та Молдови, а «генерація повністю забезпечує споживання».

Уночі 16 травня в Україні двічі оголошувалася повітряна тривога. За повідомленнями представників влади, обʼєктом атаки став Київ.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі проєкту Радіо Свобода «Свобода.Ранок» повідомив, що Київ атакували з усіх напрямків «Кинджалами», «Калібрами» та «Іскандерами». Він розповів, що російські військові використали бойову авіацію, кораблі у Чорному морі та наземні пускові установки.

За повідомленням командування Повітряних сил ЗСУ, уночі 16 травня вдалося збити всі 18 запущених російськими військовими ракет, серед яких було шість ракет типу «Кинджал».

XS
SM
MD
LG