Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі поновили рух легкових автівок на греблі ДніпроГЕС – влада


Щодо фото тролейбусом, який згорів через пожежу після удару по ДніпроГЕС, то в «Укргідроенерго» запевнили, що працівників станції у тролейбусі не було
Щодо фото тролейбусом, який згорів через пожежу після удару по ДніпроГЕС, то в «Укргідроенерго» запевнили, що працівників станції у тролейбусі не було

На греблі ДніпроГЕС ввечері в п’ятницю, 22 березня, було відновлено рух для легкових автомобілів, йдеться у повідомленні голови Запорізької обласної військової адміністрації Івана Федорова у телеграмі.

За його словами, над відновленням руху, та роботи самої ГЕС працювали комунальники, рятувальники, працівники гідроелектростанції та промислових підприємств.

«Всі служби працювали безперервно, щоб якомога швидше налагодити можливість проїзду між двома берегами Запоріжжя. Дякую за злагоджену роботу», – написав Федоров.

Армія РФ під час масованого ракетного обстрілу 22 березня атакувала ДніпроГЕС у Запоріжжі: було два прямих влучання – у ГЕС-1 і ГЕС-2, повідомив в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) директор «Укргідроенерго» Ігор Сирота.

Директор «Укргідроенерго» запевнив, що ризику прориву греблі ДніпроГЕС немає. За його словами, гребля є потужною спорудою, як і агрегати, що розташовані внизу гідроелектростанції, а верхня частина станції і машинний зал є дещо слабшими. Під час пожежі у машинному залі робота станції припиняється, додав Ігор Сирота.

Також у мережі поширилися фото із тролейбусом у вогні, що перебував на мосту греблі ДніпроГЕС. В «Укргідроенерго» запевнили, що працівників станції у тролейбусі не було, а вогонь поширився внаслідок влучання ракети, в тому числі у комунікації, які проходять через міст. За словами Ігоря Сироти, загорівся, зокрема, газогін.

У Міненерго наголосили, що сьогоднішній удар – наймасштабніша атака на українську енергетику за останній час.

Про удари, зокрема по енергетичній інфраструктурі, повідомляли в Харкові, Запоріжжі, на Дніпропетровщині, Вінниччині, Хмельниччині, Івано-Франківщині, Львівщині, Полтавщині.

В «Енергоатомі» заявили, що Запорізька АЕС перебуває «на межі блекауту» через масований удар по Запоріжжю.

Форум

XS
SM
MD
LG