Доступність посилання

ТОП новини

В Офісі генпрокурора заявили про підготовку матеріалів для видачі нардепа Дмитрука



Як повідомляє ОГП, наразі місце перебування депутата встановлено
Як повідомляє ОГП, наразі місце перебування депутата встановлено

Офіс генпрокурора готує матеріали для видачі народного депутата України, який перебуває у розшуку у зв’язку з переховуванням від органів правосуддя в Україні.

Як повідомляє пресслужба ОГП, наразі місце перебування депутата встановлено та судом йому визначено запобіжний захід.

У повідомленні Офісу генпрокурора не вказують імені народного депутата, однак з контексту зрозуміло, що йдеться про Артема Дмитрука.

Читайте також: Погляд із Лондона. Чи можлива екстрадиція нардепа Дмитрука з Британії в Україну?

Напередодні Артем Дмитрук, який, за даними правоохоронців, незаконно виїхав з України, повідомив про своє затримання у Лондоні і судове засідання щодо його екстрадиції.

За даними медіа, 24 серпня депутат незаконно виїхав до Молдови. Офіс генерального прокурора звернувся до низки країн із запитом про затримання, арешт і подальшу видачу Україні народного депутата Артема Дмитрука.

29 серпня Державне бюро розслідувань оголосило депутата в міжнародний розшук. 25 серпня Дмитруку повідомили про підозру в нападі на правоохоронця при виконанні службових обов’язків.

Читайте також: У генпрокурора запитали, чому підозру Дмитруку вручили вже після його втечі. Він відповів

Бюро нагадало, що, за його даними, під час перебування в Одесі підозрюваний разом зі спільниками напав на правоохоронця при виконанні службових обов’язків. Сам Дмитрук заявив, що справа проти нього сфальсифікована, а його нібито збираються вбити чи посадити, щоб позбавити його можливості продовжувати політичну діяльність. Він виступає проти заборони РПЦ в Україні.

Дмитрука виключили з фракції «Слуга народу» у листопаді 2021 року. Депутат відомий кількома скандалами. Він виступив проти заборони Російської православної церкви в Україні. В січні 2022 року Дмитрук влаштував бійку в Одеській міськраді, щоби пройти до зали засідань.

Форум

XS
SM
MD
LG