Доступність посилання

ТОП новини

У Мінцифри пояснили, коли штрафи за несвоєчасне оновлення даних в ТЦК будуть приходити в «Дію»


В «Дії» ви будете отримувати лише сповіщення, якщо ви отримали штраф і не оплатили його вчасно
В «Дії» ви будете отримувати лише сповіщення, якщо ви отримали штраф і не оплатили його вчасно

У мобільному застосунку і вебпорталі «Дія» будуть відображатися штрафи за несвоєчасне оновлення військово-облікових даних лише тоді, коли людина не сплатить штраф вчасно.

Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) розповіла заступниця директора директорату розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Валерія Ткач.

«Стосовно штрафів в «Дії» давно реалізований функціонал виконавчих проваджень. Це коли особа отримала штраф (адміністративний ред.) і вона його не сплатила в строки... І якраз штрафи за порушення військового обліку, які будуть отримувати військовозобовʼязані за те, що не оновили в строк дані, вони можуть зʼявлятися не як штраф, наприклад, за перевищення швидкості і порушення ПДР. В «Дії» ви будете отримувати лише сповіщення, якщо ви отримали штраф і не оплатили його вчасно», – пояснила Ткач.

Напередодні, речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, сказав в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок), що про штраф за невчасно оновлені військово-облікові дані військовозобов’язані зможуть довідатися, зокрема, і в застосунку «Дія». Проте це не означає, що всі, хто не оновив дані до 16 липня, будуть одразу оштрафовані.

За його словами, оновити військово-облікові дані можна і надалі в ТЦК та СП і в застосунку «Резерв+», проте тепер це не звільняє від штрафу, оскільки 60-денний термін для оновлення військово-облікових даних закінчився.

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники та резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно було зробити до 16 липня включно.

Форум

XS
SM
MD
LG