Доступність посилання

ТОП новини

Велика Британія запровадила санкції проти двох російських компаній


Торгуючи із КНДР, Росія «грубо порушує санкції ООН, за які голосувала і сама Росія», заявив британський міністр закордонних справ Девід Кемерон
Торгуючи із КНДР, Росія «грубо порушує санкції ООН, за які голосувала і сама Росія», заявив британський міністр закордонних справ Девід Кемерон

Велика Британія 17 травня оголосила про санкції проти двох російських компаній. Під обмеження потрапила «Східна стивідорна компанія», яка займається перевалкою контейнерів та «Паливно-бункерна компанія» (ТБК), передає російська служба Радіо Свобода.

Обидві компанії зареєстровані у Находці. Під санкції також потрапив директор ТБК Олексій Воротніков.

Згідно з повідомленням на сайті британського уряду, ТБК і Воротніков опинилися під санкціями за те, що дозволяли судам, які займаються перевалкою нафти до КНДР, бункерувати в російському порту Східний.

Також обмеження запровадили проти судноплавної компанії Paekyangsan Shipping Company з КНДР, яка, як стверджується, бере участь у транспортуванні нафтопродуктів між Росією та Північною Кореєю.

Читайте також: Австралія запровадила санкції проти російських компаній, повʼязаних із постачанням зброї з КНДР

Санкції спрямовані проти спроб Москви та Пхеньяну порушити чи обійти санкції ООН за допомогою торгівлі за схемою «зброя в обмін на нафту», йдеться у пресрелізі.

«Путін напружує всі сили, щоб підтримувати свою незаконну війну в Україні, навіть вдаючись до незаконних торговельних угод із КНДР і грубо порушуючи санкції ООН, за які голосувала і сама Росія», – заявив британський міністр закордонних справ Девід Кемерон.

Напередодні Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США запровадило санкції проти двох російських громадян та трьох російських юридичних осіб за сприяння передачі зброї між Росією та Корейською Народно-Демократичною Республікою.

У квітні група спостерігачів ООН із питань дотримання санкцій проти Північної Кореї підтвердила, що після обстрілу російськими військами Харкова в січні були виявлені уламки північнокорейської балістичної ракети Hwasong-11.

Форум

XS
SM
MD
LG