Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: український БТР «Хорунжий» допущено до постачання у ЗСУ


БТР «Хорунжий» є результатом глибокої модернізації радянського БТР-60
БТР «Хорунжий» є результатом глибокої модернізації радянського БТР-60

Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до постачання у Збройні сили України бронетранспортер «Хорунжий», який є результатом глибокої модернізації радянського БТР-60, повідомила пресслужба оборонного відомства 2 вересня.

«Корпус українського бронетранспортера виготовлений із високоякісної фінської сталі, що покращило балістичний захист машини без збільшення її маси. Також корпус захищений по периметру від куль калібру 7.62 мм зі сталевим сердечником, лобова броня витримує постріли крупнокаліберного кулемету з відстані 10 метрів. Конструкція днища корпусу та спеціальних протимінних сидінь уберігає десант від наслідків підриву на вибухових пристроях, еквівалентних 6 кг тротилу», – йдеться у дописі.

У Міністерстві зазначили, що «Хорунжий» значно потужніший за БТР-60, адже має двигун потужністю 330 кінських сил, який розганяє бойову машину до швидкості понад 80 км/год, а ємність паливних баків забезпечує запас ходу у понад півтисячі кілометрів.

Також у новому БТР встановлена сучасна електроніка, камери відеоогляду, система кондиціонування і автономний генератор, що дозволяє бронемашині функціонувати при вимкненому двигуні. З озброєння новий український бронетранспортер має бойовий модуль з кулеметом калібру 14.5 мм, або гарматою калібром 30x113 мм.

У липні Данія замовила виробництво 18 самохіднихгаубиць «Богдана» для українських військових, повідомила 10 липня пресслужба міністерства оборони країни. Очікується, що артустановки, які фінансує Копенгаген, будуть доставлені в найближчі місяці.

Україна на тлі повномасштабного вторгнення Росії намагається наростити власне виробництво зброї, щоби менше залежати від західних поставок озброєння.

Форум

XS
SM
MD
LG