Доступність посилання

ТОП новини

Байден уперше після виходу з президентських перегонів виступив публічно – ЗМІ


Президент США Джо Байден (п) і віцепрезидентка Камала Гарріс, архівне фото
Президент США Джо Байден (п) і віцепрезидентка Камала Гарріс, архівне фото

Президент США Джо Байден увечері 22 липня зробив свою першу публічну заяву після виходу з президентських перегонів. За повідомленням видання Daily Beast, Байден телефоном звернувся до співробітників передвиборчого штабу у Вілмінґтоні, штат Делавер.

«Я знаю, що вчорашні новини (про вихід чинного президента з виборчої кампанії 2024 року – ред.) були несподіваними, і вам було важко їх почути, але це було правильно», – сказав Байден, перебуваючи у себе вдома, де він одужує від COVID-19.

«Назва у верхній частині бюлетеня змінилася, але місія взагалі не змінилася. І, до речі, я нікуди не піду. Я буду в кампанії з нею, з Камалою. Мене не буде в бюлетені, але я все одно буду повністю залучений», – додав він.

Байден пообіцяв, що зробить усе, що потрібно для підтримки кандидатури чинної віцепрезидентки США Камали Гарріс. Він залишався на зв’язку, коли чоловік Гарріс Даґ Емгофф представив свою дружину.

«Я стежу за тобою, дівчинко. Я тебе люблю», – сказав Байден, коли Камала Гарріс розпочала своє звернення до присутніх у виборчому штабі. Сама Гарріс у цей час притиснула руки до серця.

Упродовж майже доби від часу, коли від імені Джо Байдена була оприлюднена письмова заява про вихід із виборчої кампанії, серед його опонентів стали ширитися чутки, що президент США може бути недієздатним або навіть мертвим.

Форум

XS
SM
MD
LG