Доступність посилання

ТОП новини

У Бєлгороді завершили пошукові роботи в багатоповерхівці – 15 загиблих


Рятувальники під час пошукової операції, Бєлгород, 12 травня 2024 року
Рятувальники під час пошукової операції, Бєлгород, 12 травня 2024 року

Число загиблих унаслідок руйнування підʼїзду багатоповерхового будинку в російському Бєлгороді зросло до 15, повідомляє МНС РФ. Раніше відомство передавало, що серед загиблих – двоє дітей.

Пошукові роботи та розбирання завалів завершені, 17 людей удалося врятувати. Постраждали 20 людей, зокрема двоє дітей.

Повідомляється, що жителів інших підʼїздів евакуювали. У МНС заявили, що повністю зруйновані 16 квартир.

Російська влада стверджує, що руйнування стало наслідком українського обстрілу. У телеграм-каналах поширюється відео, ймовірно, з камери спостереження, на якому видно момент обвалення. Йому передував вибух.

Повідомлення про руйнування підʼїзду зʼявилися невдовзі після того, як у місті, розташованому неподалік від кордону з Україною, було оголошено другу за ранок неділі ракетну тривогу. Губернатор Бєлгородської області Вʼячеслав Гладков заявив, що підʼїзд упав «унаслідок прямого влучення снаряда». Міноборони Росії згодом заявило, що українські військові обстріляли Бєлгород із застосуванням тактичного ракетного комплексу «Точка-У» та РСЗВ, ракети та снаряди були збиті, але «фрагментами однієї зі збитих ракет пошкоджено житловий будинок у місті Бєлгород».

Раніше Міноборони Росії, реагуючи на випадки загибелі жителів України внаслідок російських обстрілів, неодноразово покладало відповідальність за неї на українські сили ППО, які збивали російські ракети: їхні уламки, як стверджувалося, після цього влучали в житлові будинки.

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про теракт, заявивши, що «внаслідок атаки збройних формувань України на місто Бєлгород снаряд влучив у житловий багатоповерховий будинок». Українські військові твердження російської влади не коментували.

З території Бєлгородської області ведеться обстріл Харкова та Харківської області. Останніми днями російські військові посилили обстріли та здійснили спробу наступу на півночі Харківської області.

Форум

XS
SM
MD
LG