Доступність посилання

ТОП новини

Сили РФ атакують Україну понад 3000 КАБів щомісяця, для протидії потрібні системи Patriot – Зеленський


Наслідки влучання авіабомби по житловому будинку у місті Оріхів, ілюстративне фото
Наслідки влучання авіабомби по житловому будинку у місті Оріхів, ілюстративне фото

Російські війська використовують для ударів по Україні понад 3 тисячі керованих авіабомб на місяць, заявив президент України Володимир Зеленський.

«Найголовніша проблема, яка сьогодні є, – Росія застосовує більше 3 000 КАБів (керованих авіабомб) в місяць просто по людях. Ми вважаємо, що наступного місяця може бути 3 500. Цього місяця було 3 200», – сказав він на пресконференції під час візиту до Іспанії.

За його словами, в України немає достатньої кількості ракет протиповітряної оборони, щоб зупинити ці тисячі авіабомб.

Зеленський зазначив, що для протидії цим атакам Україна просить світ про сім додаткових систем протиповітряної оборони Patriot, з яких дві лише для Харкова.

«Якщо є сучасні системи Patriot, ці літаки (які випускають авіабомби – ред.) не зможуть підлітати так близько, щоб використовувати ці авіабомби і по цивільних, і по військових», – сказав він, додавши, що така кількість систем ППО «не дасть можливість РФ використовувати тисячі авіабомб».

Зеленський 22 травня заявив, що на спецнараді щодо українського виробництва озброєнь обговорювалася протидія російським керованим авіабомбам.

Сили РФ активно застосовують КАби для атак українських населених пунктів та позицій українських військових. Зокрема, ці бомби інтенсивно застосовувалися під час російського наступу на північ Харківщини.

Форум

XS
SM
MD
LG