Доступність посилання

ТОП новини

«Атаки на журналістів неприпустимі» – посолка США в Україні


Посолка Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк
Посолка Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк

Атаки на журналістів та активістів неприпустимі в Україні, яка прагне приєднатися до ЄС та НАТО, заявила посолка Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк на медіаконференції National media talk 19 вересня.

«Мені добре відомо про атаки на незалежних журналістів, членів громадського суспільства та реформаторів. Це неприпустимо в демократичному медіасередовищі. Цьому не місце в майбутньому України, це не відповідає бажанням народу приєднатися до ЄС і НАТО», – сказала дипломатка.

«Було приємно приєднатися до журналістів, представників уряду та Ради під час National Media Talk та обговорити важливість вільних ЗМІ для поширення інформації про Україну в світі та як основи для сильної демократії», – написала Бріджит Брінк у мережі Х за підсумками участі в конференції.

Українське законодавство потребує оновлення у щонайменше 10 сферах, відповідно до вимог впровадження Європейського акта про свободу медіа, що має посилити медіаплюралізм та редакційну незалежність медіа в країнах-членах ЄС, повідомили раніше цього місяця експерти Лабораторії цифрової безпеки, вказувала агенція «Укрінформ».

Форум

XS
SM
MD
LG