Доступність посилання

ТОП новини

АРМА: понад 170 картин Медведчука не мають історичної цінності – їх виставлять на продаж


112 картин, вилучених у Медведчука, визнано такими, які мають культурну та історичну цінність
112 картин, вилучених у Медведчука, визнано такими, які мають культурну та історичну цінність

Експерти Національного художнього музею України оглянули 285 картин, вилучених у Медведчука. З них 112 визнано такими, які мають культурну та історичну цінність, повідомляє пресслужба національного агентства з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА).

В агентстві зауважили, що майже всі картини, що мають історичну цінність – твори відомих українських митців XX століття.

«Твори, які не мають культурної та історичної цінності будуть реалізовані через електронний майданчик «Прозорро.Продажі». Кошти від реалізації – поповнять бюджет України», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Майбах» та колекційні годинники Медведчука виставлять на продаж – АРМА

Раніше Міністерство культури закликало АРМА провести експертизу робіт, вилучених у Медведчука, та передати цінні картини до українських музеїв, чиї колекції постраждали внаслідок війни або були викрадені під час окупації.

Зокрема, Мінкульт вказав на те, що протягом понад 20 років держава не виділяє бюджетні кошти на поповнення колекцій музеїв державної та комунальної власності. При цьому після початку російської агресії в 2014 році Музейний фонд України «втратив понад 1 700 000 предметів, які Росія викрала, знищила чи пошкодила».

Голова АРМА повідомила 17 квітня, що Агентство готує до реалізації 264 картини, що належали Віктору Медведчуку. За її словами, усі кошти від продажу полотен поповнять держбюджет України.

Форум

XS
SM
MD
LG