Доступність посилання

ТОП новини

Ракетний удар Росії по Інституту зв'язку ЗСУ Полтаві: деталі


Вранці 3 вересня телеграм-канали російської пропаганди повідомили про приліт у будівлю Полтавського військового інституту зв'язку. Повідомлялося, що до місця удару їдуть швидкі, а в місті збирають донорську кров усіх груп.

Близько 14:00 ситуацію в Полтаві прокоментував президент Володимир Зеленський. За його словами, по території навчального закладу та сусідньої лікарні влучили дві балістичні ракети – одна з будівель Інституту зв'язку частково зруйнована.

Станом на момент звернення Зеленського йому доповіли про 41 загиблого та понад 180 поранених – рятувальні операції тривають.

«Я доручив провести повне та оперативне розслідування всіх обставин того, що трапилося», – зазначив президент.

Місцеві жителі чули вибухи в місті близько 9:10 ранку, о 9:17 Повітряні сили повідомили про удар балістикою. Повітряну тривогу в регіоні оголосили за 2-3 хвилини до вибухів.

Часовий проміжок між тривогою і влучанням ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища, розповіли в Міністерстві оборони.

Полтавський військовий інститут зв'язку – вищий військовий навчальний заклад, який готує офіцерів з вищою військово-спеціальною освітою для частин військ зв'язку Сухопутних військ ЗСУ – зокрема, фахівців з РЕБ та РЛС.

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG