Доступність посилання

ТОП новини

У G7 сподіваються, що у 18 громадах, де не пройшли місцеві вибори, вони відбудуться «якнайшвидше»


Місцеві вибори не відбуваються на тимчасово окупованих територіях України та у 18 громадах Донецької і Луганської областей, де їх не призначила ЦВК
Місцеві вибори не відбуваються на тимчасово окупованих територіях України та у 18 громадах Донецької і Луганської областей, де їх не призначила ЦВК

Посли країн «Групи Семи» привітали громадян України з реалізацією права на волевиявлення в ході місцевих виборів і висловили сподівання, що це назабаром зможуть зробити і мешканці тих районів, де вибори скасували.

«Це – демократія в дії: громадяни, які беруть безпосередню участь у житті своїх міст та регіонів. Ми сподіваємось, що 18 громад, які сьогодні не змогли проголосувати, зможуть якнайшвидше обрати своїх представників», – йдеться в заяві представництва «Групи семи» в Україні.

За даними громадянської мережі «Опора» станом на 16:00 явка на місцевих виборах 25 жовтня становила 27%.

Читайте також: Всі переможці місцевих виборів на Донбасі підуть у проукраїнському руслі? (рос.)

В неділю, 25 жовтня, в Україні тривають вибори до місцевих органів влади. Голосування проходитиме до 20:00. Українці обирають депутатів обласних, районних рад, а також депутатів місцевих рад та їх голів у 1439 громадах.

Не відбуваються вибори на тимчасово окупованих територіях України та у 18 громадах Донецької і Луганської областей, де вибори на підставі висновків обласних військово-цивільних адміністрацій не призначила ЦВК.

XS
SM
MD
LG