Доступність посилання

ТОП новини

Україна обирає. Живий блог

До Верховної Ради проходять 7 партій – національний екзит-пол

Про мінування дільниць повідомляли 19 разів

"Зареєстровано 19 повідомлень про мінування виборчих комісій. Правоохоронці провели перевірку", - заявив заступник спікера РНБО Володимир Польовий.

За його словами, "у жодному випадку вибухівку не виявили".

РНБО: Бойовики «ЛНР» погрожують судити за законами воєнного часу громадян, які голосуватимуть на виборах до ВР

Бойовики у підконтрольних їм населених пунктах Луганської області заявляють, що всіх, хто прийде на вибори до Верховної Ради, судитимуть за законами воєнного часу, представників виборчих дільниць розстрілюватимуть, а пенсіонерів позбавлятимуть пенсій. Про це повідомив заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий.

«У тимчасово окупованих населених пунктах Луганської області терористи у день виборів до Верховної Ради України вдаються до залякування виборців», - зазначив він.

«Так, за наявними даними, 26 жовтня на тимчасово підконтрольній терористам території Луганської області розповсюджувалися листівки, в яких бойовики залякували пенсіонерів, що в разі якщо останні прийдуть на вибори, вони не отримають пенсію», - заявив Польовий.

Крім цього, він повідомив, що «в інших листівках вказано, що осіб, які прийдуть на вибори, судитимуть за законами воєнного часу, а представників виборчих дільниць розстрілюватимуть».

Депутат від партії «Свобода» Руслан Андрійко повідомив Радіо Свобода, що гроші роздавали людям, за те що вони проголосували певним чином. В організаторів вилучена зброя, в тому числі автомат та набої до нього. В процесі затримання виникла бійка.
Наразі підтверджень цієї інформації з інших джерел немає.

Раніше Центральна виборча комісія зареєструвала 29 кандидатів в депутати Верховної Ради по одномандатному округу №217, зокрема самовисуванець, командир полку «Азов» Андрій Білецький, Дарт Володимирович Вейдер, висунутий Інтернет партією України, а також самовисуванець Вадим Столяр, в минулому народний депутат VI скликання від фракції Партії регіонів.

Жоден із добровольців «Айдару», що служать у Щасті, не зміг проголосувати – комбат

Жоден боєць добровольчого батальйону «Айдар», який підпорядковується Міністерству оборони України, сьогодні в місті Щастя під Луганськом не проголосував. Там не відкрилися виборчі дільниці. Про це Радіо Свобода повідомив командир батальйону Сергій Мельничук.

«У нас був 105-й виборчий округ. Гарант Конституції не зробив нічого для того, щоб він діяв. Ні бійці, ні люди в Щасті, які виїхали з Луганська, не змогли проголосувати», – сказав комбат.

За його словами, оперативна обстановка в Щасті, яке впродовж останніх місяців піддається періодичним обстрілам, давала змогу провести вибори.

Кандидат у народні депутати у 179 окрузі Василь Грицак разом з невідомими, озброєними автоматами, захопив міськраду міста Лозова на Харківщині, повідомляє LB.ua з посиланням на місцевих мешканців.

Сам Грицак таку інформацію спростовує.

Прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган повідомила на своїй сторінці у Фейсбук:

Кривий ріг. Округ кандидата К.Усова. машину розстріляли впритул стрілки, які навіть не ховаються

Кажуть, що розборки. Є пораненв.
Усов живий)

Кореспондент Радіо Свобода Сергій Андрушко зафіксував дивні літери біля Українського дому в Києві:)

Посольство України в Кувейті пропонує нову моду об'єднання культур;)

Ось такі смс-ки приходять виборцям. Правда, невідомо від кого:)

Порошенко відвідав виборчу дільницю в Краматорську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

Партія "Сильна Україна" закликала сьогодні голосувати за країну.

А "Опозиційний блок" фіксує і повідомляє про порушення. Їх переглянути можна тут

На Кіровоградщині, де перебувають кандидати від Блоку Петра Порошенка - Мустафа Найєм, Сергій Лещнко та Світлана Заліщук, побили машину Лещенка.

Як повідомили Українській правді учасники події, напад стався На машину біля готельного комплексу "Орлиное гнездо" напали 6 осіб. Внаслідок нападу камінням повністю розбито автівку.

"Напад здійснено поруч із виборчою дільницею, де було виявлено підкуп виборців на користь Олеся Довгого", - повідомили активісти.

Як відомо, штаби демократичних сил не змогли домовитися про єдиного кандидата на окрузі 102 Кіровоградської області, який би міг конкурувати із колишнім секретарем Київради, соратником Леоніда Черновецького - Олесем Довгим.

Партії Майдану" домовилися об'єднатися у боротьбі із одіозними кандидатами на майбутніх виборах до Верховної Ради.

Кандидати в депутати голосують здебільшого зранку...

Петро Порошенко поки не проголосував, бо він перебуває в Краматорську. Його прес-служба запевняє: президент має встигнути повернутися до Києва, щоб реалізувати своє виборче право.

Закон про голосування бійців у зоні АТО не ухвалили. Тож волонтери вирішили дізнатися, скільки голосів "втрачено"

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG