Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Леся Оробець вимагає від Генпрокуратури порушити кримінальну справу проти голови ОВК № 194


Народний депутат України Леся Оробець написала депутатське звернення до Генерального прокурора України щодо порушення виборчого законодавства головою ОВК № 194 (Черкаси) Ольгою Козько.

Зокрема, у депутатському зверненні Леся Оробець зазначила, що голова ОВК № 194 Ольга Козько протягом безперервного засідання 2 листопада 2012 року вчинила декілька грубих порушень закону «Про вибори народних депутатів», внаслідок яких зупинилося встановлення підсумків голосування в 194-му виборчому окрузі.

Голова ОВК, як стверджує Оробець, знищила протокол про результати голосування у 194-му окрузі, чим, по суті, вчинила кримінальний чин – знищення виборчої документації, яке, згідно з ч. 2 ст. 158 Кримінального кодексу України, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

«Надалі голова ОВК Козько О. І., посилаючись нібито на погане самопочуття, викликала швидку допомогу та була відвезена до лікарні. При цьому вона категорично відмовилась віддати печатку або покласти її у сейф, а також віддати ключі від сейфу, в якому, імовірно, перебувають оригінали протоколів дільничних комісій про підрахунок голосів», – мовиться у зверненні.

Народний депутат просить Генерального прокурора «перевірити ці факти та порушити кримінальну справу за фактом умисного пошкодження головою виборчої документації та ухилення її від роботи комісії без поважних причин з використанням службового становища».

Водночас на своїй сторінці у мережі Facebook Леся Оробець написала: «П'ять років тюрми для голови ОВК-194. Моя заява про злочин в ГПУ на злочинні дії Козько О. І. Мені шкода цю жінку. Щиро шкода по-людськи, бо Валентина Жуковська і її шеф Дмитро Фірташ забудуть про неї наступного дня після виборів. Сидіти доведеться їй, а не кандидатові, під якого вона все це робить».

За результатами опрацювання 100% протоколів у мажоритарному окрузі № 194 переміг висуванець ВО «Батьківщина» Микола Булатецький. За нього проголосували 32554 виборці. За самовисуванку Валентину Жуковську віддав свій голос 20181 виборець. Такі дані містить офіційний сайт ЦВК.
XS
SM
MD
LG