Доступність посилання

ТОП новини

УДАР називає рішення «Батьківщини», кого з кандидатів знімати, грою на руку владі


Партія УДАР висловила в понеділок здивування з приводу рішення партії «Батьківщина» щодо того, кого зі своїх мажоритарних кандидатів ця сила зняла на користь УДАРу.

Як мовиться у заяві партії, в той час, як УДАР дотримався своїх зобов’язань і зняв своїх висуванців в округах, де кандидати «Батьківщини» мають більше шансів перемогти, «Батьківщина» натомість не зняла своїх кандидатів у двох третинах округів, які визначили раніше обидві сили.

«Батьківщина» зняла лише 8 кандидатів із 22 округів, які були визначені за результатами спільного соціологічного дослідження та оцінки перспектив кандидатів», – наголосили в УДАРі і висловили впевненість, що «таким діям «Батьківщини» належну оцінку дадуть виборці».

У партії додали, що в результаті такого рішення «Батьківщини» не було дотримано базових принципів визначення єдиного демократичного кандидата на окрузі, а саме: недопущення перемоги висуванців від влади і збільшення ймовірності перемоги кандидата від демократичних сил.

На думку УДАРу, у «Батьківщині» «взяли гору амбіції й вузькопартійні міркування, а не прагнення спільної перемоги демократичних сил». У партії «УДАР» також вважають, що такими діями «Батьківщина» взяла на себе відповідальність за підвищення шансів на перемогу кандидатів від влади у чималій кількості мажоритарних округів».

У понеділок на з’їзді партії «Батьківщина», за списками якої балотується вся Об’єднана опозиція «Батьківщина», зняли 26 кандидатів-мажоритарників на користь УДАРу після того, як у неділю партія УДАР на своєму з’їзді так само зняла 26 своїх кандидатів-мажоритарників на користь Об’єднаної опозиції.
XS
SM
MD
LG