Доступність посилання

ТОП новини

Міліція відкидає звинувачення в політичних переслідуваннях кандидатів у Дніпродзержинську


Міліція Дніпропетровської області відкидає звинувачення в причетності до переслідування кандидатів в народні депутати у Дніпродзержинську. Про це йдеться у відповіді Головного управління МВС України в області на інформаційний запит Радіо Свобода.

У документі зокрема йдеться про двох депутатів Дніпродзержинської міської ради від «Нашої України» (один із яких є кандидатом в народні депутати), яким висунули обвинувачення у скоєнні хуліганських дій проти працівників міськводоканалу у 2009 році. Усі слідчі дії щодо затриманих, зазначили в міліції, «здійснюються у рамках чинного законодавства України та ніяк не пов’язані із «політичним переслідуванням»».

У міліції також спростували заяви іншого депутата Дніпродзержинської міської ради, кандидата-свободівця Віталія Купрія про стеження за ним з боку правоохоронних органів і спробу арешту.

«Незаконні дії працівників міліції, які вказані в заяві громадянина Купрія, свого підтвердження не знайшли. Порушень діючого законодавства з боку працівників правоохоронних органів не виявлено. Не мала також місце спроба затримання громадянина Купрія. Працівники Головного управління МВС України в Дніпропетровській області прибули 04 вересня 2012 року до офісу громадянина Купрія з метою його опитування щодо направлених ним же до ГУ МВС заяв», – йдеться у повідомленні.

У міліції також поінформували, що вказані кандидатом авто, які нібито стежили за ним, належать громадянам України, які, як відповіли правоохоронці, стеження та переслідування не проводили.

Раніше представники опозиції заявили про політичні переслідування у Дніпродзержинську. Про тиск і «негласне стеження людей на спецавтомобілях» заявляв зокрема і кандидат від «Свободи» Віталій Купрій.
XS
SM
MD
LG