Доступність посилання

ТОП новини

Олімпійські чемпіонки-веслувальниці отримають квартири в Дніпропетровську


Катерина Тарасенко, Яна Дементьєва, Анастасія Коженкова і Наталія Довгодько (л—р) на церемонії нагородження 1 серпня 2012 року
Катерина Тарасенко, Яна Дементьєва, Анастасія Коженкова і Наталія Довгодько (л—р) на церемонії нагородження 1 серпня 2012 року
Олімпійські чемпіонки з академічного веслування Яна Дементьєва, Наталя Довгодько, Анастасія Коженкова і Катерина Тарасенко отримають за перемогу нові квартири у Дніпропетровську, повідомили Радіо Свобода в понеділок у прес-службі Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

За даними з прес-служби, усі чотири отримають квартири на житловому масиві «Лівобережний-3» у Дніпропетровську. Їх придбають коштом бюджету. У серпні це питання винесуть на сесію обласної ради.

Будинок на честь чемпіонок влада обіцяє назвати «Олімпійським».

Тим часом чемпіонки та їхній тренер на прес-конференції в Дніпропетровську повідомили в понеділок, що братимуть участь у чемпіонаті Європи з академічного веслування, який відбудеться 13–16 вересня, і тільки потім відпочинуть.

«Дівчата відмінно відпрацювали три попередні чемпіонати, жодного старту не програли, тому закінчити сезон інакше, як перемогою, ми не можемо. Зараз їх чекає відбір на чемпіонат Європи і сама участь у змаганнях. Лише потім у дівчат – заслужений місяць відпочинку», – сказав їхній тренер Володимир Морозов.

Водночас призерки поділились своїми враженнями від Олімпійських ігор у Лондоні. Зокрема, Яна Дементьєва заявила, що Ігри не можна порівнювати з іншими змаганнями, адже, крім фізичної форми, потрібен «хороший емоційний настрій».

Раніше в понеділок у Києві голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, вітаючи в столиці Наталю Довгодько з «золотом», серед іншого, пообіцяв сім’ї Довгодько допомогти з вирішенням квартирного питання: родина спортсменки стоїть у черзі за житлом іще з 1992 року.

1 серпня Наталя Довгодько, Яна Дементьєва, Анастасія Коженкова та Катерина Тарасенко першими прийшли до фінішу у змаганні з академічного веслування в Лондоні.
XS
SM
MD
LG