Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко повернула резиденцію Януковича у держвласність


Уряд повернув у держвласність резиденцію «Межигір’я» і приміщення НАК «Надра України».

Про це повідомила Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко у середу на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

20 серпня на екстреному засіданні Кабінету міністрів голова уряду заявила про спробу незаконного захоплення будівлі НАК «Надра України» її колишнім керівником Едуардом Ставицьким.

Також глава уряду зазначила, що в часи головування в уряді Віктора Януковича і його оточення у їхню власність через компанію НАК «Надра України» передали дві будівлі в центрі Києва (по вулиці Володимирській, 34 і Золотоворітському провулку, 9), а також урядову резиденцію «Межигір’я», яка згодом, за словами Тимошенко, стала особистою власністю Януковича.

На тому ж засіданні Прем`єр-міністр доручила Мінюсту відновити судовий процес з повернення урядової резиденції «Межигір’я» у державну власність.

«Цю резиденцію у держави особисто відібрав Янукович. Я прошу в судах підсилити захист і зробити так, щоб ці 140 гектарів землі разом із державною урядовою резиденцією, в якій приймалися урядові делегації ще з часів Щербицького, в якій приймалися всі іноземні делегації, і в якій уряд, всі міністри і Прем`єр-міністр мали можливість розмістити іноземних гостей – все це відібрали в уряду, у держави під час перебування Януковича на посаді Прем`єр-міністра. І все це через НАК «Надра України», – пояснила глава уряду.
XS
SM
MD
LG