Доступність посилання

ТОП новини

Конфлікт у Південній Осетії розширюється


У грузинському місті Горі палають будинки.
У грузинському місті Горі палають будинки.

Офіційний Тбілісі повідомив про нові удари російської авіації по її території. Бомбардувань зазнав авіазавод у Тбілісі. Раніше жертвами авіаударів стали десятки людей.

Офіційний Тбілісі повідомив про нові удари російської авіації по її території. Бомбардувань зазнав авіазавод у Тбілісі. Раніше жертвами авіаударів стали десятки людей. Влада Грузії стверджує, що Росія зосереджує значні сили біля її кордонів, і що російські військові кораблі ввійшли до порту Очамчіра в самопроголошеній республіці Абхазія.

У Південній Осетії минулої ночі тривали бої за висоти в Цхінвалі, повідомила влада невизнаної республіки. За їхніми даними, з четверга, коли розпочались бої, в Південній Осетії загинули близько 2000 осіб, понад 30 000 стали біженцями.

Із Кодорського міжгір'я, з огляду на безпеку, відкликали 15 військових спостерігачів ООН. Керівництво ООН попередило, що конфлікт в Грузії розширюється: влада невизанної Абхазії оголосила про початок воєнної операції проти грузинських військ у верхній частині Кодорського міжгір'я, яке перебуває під контролем Тбілісі.

За повідомленнями, абхазькі сили нанесли артилерійські та авіаудари, щоб відволікти частину грузинських сил у Південній Осетії.

У районі Цхінвалі легко поранений командувач 58 російської армії генерал Анатолій Хрульов, повідомив телеканал Вести. Поранені також тележурналісти цього каналу.

Росія відкинула заклики підписати з Грузією угоду про припинення вогню в Південній Осетії. Представник Росії в ООН Віталій Чуркін заявив, що грузинські сили повинні піти з самопроголошеної республіки і підкреслив, що російські війська залишаться в Піденній Осетії. Раніше президент Грузії Міхеїл Саакашвілі закликав до негайного перемир'я та втручання міжнародних організацій.

На якнайскорішомиу припиненні бойових дій напролягає багато країн, в тому числі США.

Європейський Союз попередив, що конфлікт в Південній Осетії може негативно вплинути на взаємини ЄС з Росією, і підкреслив, що Євросоюз виступає за збереження суверенітету і територіальної цілісності Грузії у визнаних на міжнародному рівні кордонах.
XS
SM
MD
LG