Доступність посилання

ТОП новини

«Статус іноземця у себе вдома». Як нав'язують паспорти РФ в окупації? | Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Як окупаційна влада продовжує паспортизацію на захоплених територіях Херсонської і Запорізької областей? Що загрожує жителям окупованих регіонів, якщо вони не отримають російські паспорти до 31 грудня цього року? Чи понесе Росія за це відповідальність?

Окупаційна влада не може виконати план Кремля з російської паспортизації на захоплених територіях України. Про це у травні повідомив Центр національного спротиву. За даними підпілля, особливо провальним цей процес є на окупованій частині Херсонщини - там окупанти змусили взяти російський паспорт начебто 240 тисяч осіб. Відносно плану – це мізер, – пише Центр.

Водночас місцевим жителям, які ще не взяли російський паспорт, окупаційна влада поставила умову пройти до 31 грудня цього року дактилоскопічну процедуру, фотографування та медичне обстеження. Без відповідного документу, який має назву «зелена картка», їм загрожує депортація, йдеться у дописі. За інформацією підпілля, окупанти усіма способами продовжують тиснути на місцеве населення, аби змусити їх взяти російські паспорти.

Призначений Росією так званий губернатор окупованої частини Херсонщини Володимир Сальдо 24 травня повідомив, що паспорти РФ вже отримала начебто «абсолютна більшість» жителів регіону. За його словами, залишається ще нібито невеликий відсоток осіб, які не отримали російські документи з різних причин. Чим далі – тим цей відсоток буде ближчим до нуля, – зазначив окупаційний чиновник.

Як окупаційна влада продовжує паспортизацію на захоплених територіях Херсонської і Запорізької областей? Що загрожує жителям окупованих регіонів, якщо вони не отримають російські паспорти до 31 грудня цього року? Чи є примусова паспортизація порушенням міжнародного права, і чи понесе Росія за це відповідальність?

Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведучий Олександр Янковський.

Форум

XS
SM
MD
LG