Доступність посилання

ТОП новини

У річницю вибухів у Дніпропетровську правоохоронці оприлюднили нові подробиці справи


Не знаючи, що за ними вже спостерігають, «дніпропетровські терористи» вели переговори з правоохоронцями, перебуваючи прямо під вікнами координаційного штабу з їхнього розшуку. Такі нові подробиці справи у суботу, в річницю серії вибухів у Дніпропетровську, оприлюднили в прокуратурі Дніпропетровської області.

«Зловмисники діяли цинічно та зухвало, вимагаючи гроші, погрожуючи новими вибухами та жертвами», – заявили в прокуратурі.

За даними з прокуратури, оперативно-розшукові заходи тривали цілодобово. Під час розгляду робочих версій було встановлено осіб, причетних до інших злочинів.

«Так, у мешканця в Запоріжжі виявили виявлено та вилучено цілий арсенал: 16 одиниць вогнепальної зброї, 1100 боєприпасів та вибуховий пристрій», – кажуть в прокуратурі.

Наразі всі постраждалі від серії вибухів отримали медичну допомогу бюджетним коштом, поінформували в прокуратурі. Діти до 18 років (8 осіб), що постраждали, безкоштовно оздоровились в «Артеку», ще троє молодих людей пройшли курс в оздоровчих закладах.

За даними з прокуратури, наразі всі обставини теракту річної давнини у Дніпропетровську з’ясовано, є докази провини всіх чотирьох підсудних.

Водночас адвокати наполягають, що двоє з чотирьох обвинувачених непричетні до скоєння вибухів, і заявляють, що в справі залишаються нез’ясованими деякі обставини, зокрема, про що вели смс-листування основні фігуранти справи, ким був той чоловік, який, за словами одного з фігурантів, консультував їх щодо створення вибухових пристроїв, тощо.

27 квітня 2012 року у Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталися чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура України заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали від влади 3,5 мільйони доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у кількох містах України.
XS
SM
MD
LG