Доступність посилання

ТОП новини

Обвинувачений в терактах каже, що у справі був досі невстановлений консультант


Після одного з вибухів у Дніпропетровську, 27 квітня 2012 року
Після одного з вибухів у Дніпропетровську, 27 квітня 2012 року
Обвинувачених у терактах дніпропетровців Віктора Сукачова і Віталія Федоряка консультував невстановлений слідством фахівець з Харкова. Про це повідомив у листі обвинувачений у пособництві Дмитро Рева. Текст листа дружина Реви Лариса Рева передала журналістам.

У листі Рева говорить про вади слідства, яке навіть не розглядало версію про несамостійність дій ключових фігурантів справи, між тим Рева заявляє, що Віктора Сукачова з Віталієм Федоряком «хтось дбайливо вів і опікав».

«Віталій Федоряк в допитах згадує якогось консультанта-підривника з Харкова», – відзначає підсудний Рева.

Рева також говорить про те, що в той час як докази проти нього і обвинуваченого в пособництві Льва Просвірніна «вшиті білими нитками в матеріали справи», у справі немає інформації про консультанта з Харкова.

«Кому належать сліди на вибухових елементах в Харкові, листах з вимогами в Запоріжжі, які, згідно з результатами молекулярно-генетичної експертизи, не належать жодному з обвинувачених?.. Так хто ж все-таки є режисером кривавого трилера, в який мимоволі були втягнуті звичайні люди?» – пише Рева в листі.

Правоохоронці поки що не прокоментували цю заяву.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. Прокуратура області порушила кримінальну справу за статтею «терористичний акт».

У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед обвинувачених – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і троє його приятелів.
XS
SM
MD
LG