Доступність посилання

ТОП новини

У США призначений новий суд у справі голлівудського магната Вайнштайна


Гарві Вайнштайн із дружиною, британською дизайнеркою моди та акторкою Джорджиною Чапмен під час Каннського кінофестивалю, 16 травня 2016 року
Гарві Вайнштайн із дружиною, британською дизайнеркою моди та акторкою Джорджиною Чапмен під час Каннського кінофестивалю, 16 травня 2016 року

Суд Нью-Йорка скасував вирок за зґвалтування, ухвалений проти голлівудського магната Гарві Вайнштайна у 2020 році, та призначив у цій справі новий суд, повідомляють видання The New York Times, агенція AP та інші ЗМІ.

В ухвалі сказано, що суд над Вайнштайном не був справедливим, прокурори залучали як свідків тих, чиї свідчення не стосувалися процесу. Вайнштайна було засуджено за його попередні вчинки, а не за злочини, в яких його звинувачували під час процесу.

25 квітня судді ухвалили рішення (у співвідношенні чотири до трьох), заявивши, що суд «помилково прийняв свідчення про імовірні попередні сексуальні дії проти осіб, які були позивачами по злочинах, що розглядаються».

У 2020 році Вайнштайн, який раніше був одним із найвпливовіших у Голлівуді, був засуджений до 23 років увʼязнення за звинуваченнями в сексуальному насильстві.

72-річний Вайнштайн залишиться у вʼязниці, оскільки продовжує діяти інший вирок, ухвалений у Каліфорнії: там він був засуджений до 16 років позбавлення волі.

Звинувачення проти Вайнштайна почали надходити в 2017 році і стали початком руху #MeToo, який викрив сексуальне насильство на найвищих рівнях голлівудської кіноіндустрії та за її межами.

Форум

XS
SM
MD
LG