Доступність посилання

ТОП новини

Зірки Голлівуду створили рух для боротьби з сексуальним насильством


Журнал Time назвав людиною року 2017 жінок і чоловіків, які відкрито виступили проти сексуальних домагань
Журнал Time назвав людиною року 2017 жінок і чоловіків, які відкрито виступили проти сексуальних домагань

У США близько 300 жінок – актриси театру і кіно, співробітники кіноіндустрії і телебачення заснували рух «Time’s Up» ( «Час вийшов»), в рамках якого мають намір боротися з сексуальним насильством і дискримінацією.

Серед зірок, які представляють кампанію – Меріл Стріп, Наталі Портман, Різ Візерспун, Емма Стоун, Ешлі Джадд, Єва Лонґорія, Керрі Вашингтон, Алісса Мілано, Меггі Джилленхол.

1 січня вони опублікували в газеті The New York Times заклик підтримати їх і пожертвувати гроші до фонду, який буде надавати юридичну підтримку жертвам сексуальних злочинів. Організаторам вже вдалося зібрати понад 13 мільйонів доларів.

Творці проекту також закликають покінчити з проблемами гендерної нерівності, щоб більше жінок займали впливові позиції і мали рівну з чоловіками оплату праці. Вони також заявили про намір боротися за ухвалення більш суворих законів у сфері захисту від домагань і дискримінації.

В останні місяці в США розгорілася низка скандалів, пов’язаних із сексуальними домаганнями. Першим у домаганнях і зґвалтуваннях обвинуватили голлівудського продюсера Гарві Вайнштайна. Більше ніж десять жінок, в тому числі кілька відомих актрис, повідомили про те, що вони були об’єктами домагань з боку продюсера, який вимагав інтимної близькості в обмін на можливість знятися в його фільмах. Вайнштайн перебуває під слідством. Він заперечує всі звинувачення.

XS
SM
MD
LG