Доступність посилання

ТОП новини

США вже почали постачання зброї, боєприпасів і обладнання – Пентагон про допомогу Україні


За словами речника Пентагону, для постачання деякого обладнання знадобиться більше часу, ніж для іншого
За словами речника Пентагону, для постачання деякого обладнання знадобиться більше часу, ніж для іншого

США вже розпочали процес переміщення частини зброї, боєприпасів і обладнання з нового пакету військової допомоги Україні, повідомив речник Пентагону Патрік Райдер на брифінгу 25 квітня.

«Не буду вдаватися в подробиці щодо того, коли конкретні боєприпаси чи обладнання надійдуть в Україну, окрім того, що скажу, що ми вже стартували. Ми вже розпочали процес переміщення частини зброї, боєприпасів і обладнання, яке буде доставлене протягом кількох днів, якщо не раніше», – сказав Райдер.

За його словами, для постачання деякого обладнання знадобиться більше часу, ніж для іншого. «Але коли справа доходить до таких важливих можливостей, як боєприпаси, ви знаєте, ми вже працюємо, здійснювати ці постачання», – додав речник Міністерства оборони США.

Після підписання 24 квітня президентом США Джо Байденом закону про виділення допомоги Україні загалом на близько 61 мільярда доларів Міністерство оборони США оголосило про новий пакет допомоги, щоб задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки й оборони. Перший пакет допомоги має орієнтовну вартість 1 мільярд доларів і включає засоби ППО, артилерійські снаряди, бронетехніку і протитанкову зброю. Озброєння, за повідомленням, має надійти в Україну найближчим часом.

Форум

XS
SM
MD
LG