Доступність посилання

ТОП новини

ДБР: у справі про розстріл поліцейських затримали військового, який допомагав підозрюваним переховуватися


У ДБР додали, що військового затримали 24 квітня
У ДБР додали, що військового затримали 24 квітня

Державне бюро розслідувань повідомило, що працівники ДБР викрили двох військових, які допомагали переховуватися підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині, одного з них вже затримали.

«20 квітня 2024 року після трагічної події нападники вирішили втекти за кордон і звернулися за допомогою до знайомих військовослужбовців. Один із них також самовільно залишив військову частину в Одеській області. Незважаючи на те, що загалу вже було відомо, що батько і син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти відгукнулися і вирішили допомогти. Зокрема, один із них передав авто для втечі за кордон, а інший – поїхав забрати закордонні паспорти і мобільний телефон, які надалі передав нападникам», – йдеться в повідомленні.

У ДБР додали, що одного з цих військових затримали 24 квітня.

За приховування тяжкого злочину військовослужбовцю повідомили про підозру за частиною 1 статті 396 Кримінального кодексу, іншому, який самовільно залишив військову частину, повідомили про підозру за частиною 5 статті 407, зауважили в бюро.

Раніше правоохоронці повідомили, що 20 квітня близько 2:00 у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль, у якому перебували двоє чоловіків, що зрештою відкрили вогонь по поліцейських. Від поранень загинув 20-річний правоохоронець Максим Зарецький, його напарник був поранений і наразі в лікарні.

21 квітня двоє чоловіків, підозрюваних у нападі, були затримані на Одещині. Як заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в цей же день, на момент сутички з поліцейськими вони перевозили в автомобілі гранати.

Один із нападників, за даними, Нацполіції, був поранений, його стан стабільний, під час затримання йому надали медичну допомогу.

Суд заарештував обох підозрюваних.

Форум

XS
SM
MD
LG