Доступність посилання

ТОП новини

Унаслідок обстрілів РФ за минулу добу сімох людей поранено у трьох областях України


Наслідки російського обстрілу у місті Куп’янськ, Харківська область, Україна, 1 квітня 2024 року. Фото ілюстративне
Наслідки російського обстрілу у місті Куп’янськ, Харківська область, Україна, 1 квітня 2024 року. Фото ілюстративне

Через обстріли військ Росії за минулу добу сім людей зазнали поранень у Донецькій, Харківській та Запорізький областях. Про атаки РФ заявила місцева влада і в інших регіонах України.

Вночі та вранці 29 квітня російські війська здійснили обстріл Краснопільської та Есманьської громади Сумської області, повідомляє обласна військова адміністрація.

«Росіяни здійснили шість обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 41 вибух», – вказано у повідомлені.

За минулу добу РФ обстріляла Сумську область 35 разів. Зафіксовано 127 вибухів, інформує влада.

У Харківській ОВА розповіли, що артилерійських і мінометних ударів з боку Росії зазнали близько 15 населених пунктів області. Авіаційний обстріл зафіксований у Великій Писарівці.

Унаслідок обстрілів за мину добу троє людей були поранені у селі Стрілеча Харківського району та місті Куп’янськ, також у подвір’ї підірвався на міні та був поранений чоловік у селі Байрак Ізюмського району.

Зазнала обстрілів минулої доби і Донеччина, зазначає голова ОВА Вадим Філашкін.

«За 28 квітня росіяни поранили трьох жителів Донеччини: у Красногорівці, Желанному і Птичому», – зазначив він.

Під російський вогонь потрапили 19 населених пунктів Херсонської області, повідомив голова обласної державної адміністрації Олександр Прокудін.

«Ворог обстрілював Придніпровське, Велетенське, Інженерне, Молодіжне, Білозерку, Кізомис, Іванівку, Станіслав, Берислав, Тягинку, Новоберислав, Львове, Новокаїри, Шляхове, Костирку, Ольгівку, Дар’ївку, Дудчани і Херсон», – йдеться у повідомленні.

За даними Запорізької ОВА, одного чоловіка поранено під час атаки у Запорізькому районі.

«Впродовж доби окупанти 346 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували десять населених пунктів», – написав очільник ОВА Іван Федоров.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG