Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Саудівської Аравії


Держсекретар США Ентоні Блінкен вітається директором відділу протокольних питань МЗС Саудівської Аравії Мохаммедом Аль-Гамді під час візиту до Ер-Ріяду, Саудівська Аравія, 29 квітня 2024 року
Держсекретар США Ентоні Блінкен вітається директором відділу протокольних питань МЗС Саудівської Аравії Мохаммедом Аль-Гамді під час візиту до Ер-Ріяду, Саудівська Аравія, 29 квітня 2024 року

Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув до Саудівської Аравії 29 квітня.

Це – перша зупинка в його поїздці на Близький Схід, метою якої є обговорення з арабськими партнерами ситуації в Газі й заклики до прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу здійснити кроки для покращення гуманітарної ситуації в Секторі Гази.

Очікується, що в Ер-Ріяді Блінкен зустрінеться з високопоставленими лідерами Саудівської Аравії і проведе ширшу зустріч із колегами з п’яти арабських держав – Катару, Єгипту, Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів і Йорданії – для подальшого обговорення того, яким чином управляти Сектором Гази після завершення війни, заявив під час спілкування з журналістами високопоставлений чиновник Держдепартаменту.

Минулого тижня в Пентагоні повідомили, що війська США розпочали будівництво морського пірсу біля узбережжя Сектору Гази, який має на меті пришвидшити потік гуманітарної допомоги в анклав, де триває військова операція Ізраїлю проти угруповання «Хамас» (визнаного терористичним в ЄС і США).

Будівництво причалу планують завершити на початку травня.

Президент Джо Байден оголосив про намір звести пірс у березні, коли гуманітарні організації закликали Ізраїль полегшити доступ для поставок допомоги в Газу наземними шляхами. Присутність американських військових безпосередньо на території сектора не передбачається.

Гуманітарна криза в Секторі Гази, керованому «Хамасом», викликає все більшу стурбованість західних держав, лунають застереження про ризик голоду.

Форум

XS
SM
MD
LG