Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: кількість боїв на фронті зросла до 56, половина штурмів – на Покровському і Сіверському напрямках


На Покровському напрямку від початку доби російські війська 15 разів намагалися покращити своє положення. Фото ілюстративне
На Покровському напрямку від початку доби російські війська 15 разів намагалися покращити своє положення. Фото ілюстративне

На даний час загальна кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 56, найбільша активність сил РФ спостерігається на Покровському і Сіверському напрямках, де загалом відбулися і тривають половина всіх штурмів, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Покровському напрямку від початку доби російські війська 15 разів намагалися покращити своє положення – тривають шість боїв у районах Євгенівки, Новоолександрівки, Новопокровського, відбиті штурми біля Калинового і Новоселівки Першої. На Сіверському напрямку кількість боїв поблизу Верхньокам’янського, Роздолівки і Виїмки зросла до 13.

За даними штабу, на Куп’янському напрямку українські військові відбили російські атаки поблизу Степової Новоселівки, Піщаного й Берестового, триває бій біля Синьківки, на Лиманському напрямку боєзіткнення продовжуються у районах населених пунктів Греківка, Макіївка і Терни.

Також противник активний на Краматорському напрямку, де починав безуспішні штурми в районах Григорівки та мікрорайону Новий (Часів Яр), біля Іванівського бій триває, на Курахівському напрямку ЗСУ відбивають дві російські атаки у районі Красногорівки.

На Оріхівському напрямку, крім безуспішної наземної атаки біля Новоданилівки, противник завдав ударів трьома КАБами по району Воздвижівки, додають у Генштабі.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що основні зусилля противник продовжує зосереджувати на Покровському напрямку, де сконцентрована більшість його ударних бригад і полків. За його словами, на Куп’янському, Покровському, Курахівському, Времівському оперативних напрямках проводять активні наступальні дії різної інтенсивності.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) 9 червня зазначали, що наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, «буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках».

Форум

XS
SM
MD
LG