Доступність посилання

ТОП новини

Несподіваний візит Президента України Кучми до Брюсселя


Несподіваний візит Президента України Кучми до Брюсселя

Брюссель-Прага, 10 травня 2002 -

Славко Волинський:

Я спробував уточнити інформацію щодо майбутнього візиту президента України Леоніда Кучми до Брюсселя 15 травня у головного речника Європейської комісії Джонатана Фола. Але сьогодні Європейська комісія все ще відпочиває й святкує Вознесіння Христа. Тому мені довелося зв’язатися із представниками Української місії при Європейському Союзі. Під час цієї розмови глава місії при ЄС Роман Шпек запевнив, що дійсно так , на запрошення голови Європейської комісії Романо Проді Леонід Кучма 15 травня прибуде з неофіційним візитом до Брюсселя лише для робочої вечері. На запитання, що планують обговорити ці два політичні лідери високопосадовий дипломат Української місії при ЄС відповів, що сторони будуть обговорювати нинішній стан взаємин між Європейським Союзом та Україною, а також перспективи розвитку подальших взаємин. Слід ще раз наголосити, що це неофіційний візит. Офіційна ж зустріч із керівниками ЄС відбудеться 4 липня у Копенгагені.

Мар’яна Драч:

Скажіть будь ласка коли президент Кучма в останнє був у Брюсселі?

Славко Волинський:

Одразу після переобрання його президентом на новий термін – восени 1999 року, і знову ж таки візит Кучми на той час носив якийсь дивний характер. Він прибув у неділю ввечері і зустріч із Романом Проді була досить холодною, як відзначили журналісти. По-перше, це відбулось у неділю ввечері без будь-яких попередніх анонсів, і журналістів було лише кілька – кореспондент Радіо Свобода та телеоператор і режисер з УТ-1.

Мар’яна Драч:

Але цього разу Кучма їде на неофіційну зустріч до Брюсселю не на вихідні дні, а в середу, 15 травня.

Славко Волинський:

Навряд чи вона буде в достатній мірі висвітлена бельгійськими міжнародними журналістами та коментаторами, оскільки основна частина цих журналістів та коментаторів 14 та 15 травня відбудуть до Рейк’явіку, звідкіля вони будуть висвітлювати перебіг зустрічі міністрів закордонних справ країн учасниць НАТО. До речі, там буде вирішуватись, чи буде запрошений президент Кучма до Праги на празький Самміт НАТО, і чи відбудеться взагалі окремий саміт НАТО-Україна.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG