Доступність посилання

ТОП новини

Близько десяти тисяч миколаївців прийшли 13 вересня на зустріч із народними депутатами України Юлією Тимошенко, Олександром Морозом та Петром Симоненком


Близько десяти тисяч миколаївців прийшли 13 вересня на зустріч із народними депутатами України Юлією Тимошенко, Олександром Морозом та Петром Симоненком

Миколаїв, 13 вересня 2002 - До Будинку культури суднобудівника мешканці міста прийшли незважаючи на залякування з боку владних чиновників.

12 вересня позачергова сесія обласної Ради ухвалила звернення до мешканців області де звинуватила у всіх нинішніх проблемах України саме опозицію. Депутати звинуватили Віктора Ющенка, Юлію Тимошенко, Петра Симоненка та Олександра Мороза у прагненні поглибити розкол в українському суспільстві, спробах посварити Україну та Росію закликавши краян не виходити на вулиці для участі у акціях протесту.

Але, цього владі здалося замало.

13 вересня Миколаївський аеропорт відмовився прийняти літак із лідером партії “Батьківщина” Юлією Тимошенко. Директор аеропорту саме у цей день помітив, на злітній смузі пошкоджену частину бетону, що може бути небезпекою для життя.

Юлія Тимошенко полетіла до Херсона,де так само було проведено кількатисячну зустріч із виборцями.

До Миколаєва лідер партії “Батьківщина” разом з Олександром Морозом та Петром Симоненком доїхали автомашиною.

Тут вона повідомила про вельми неприємні події, що мали місце 13 вересня з народним депутатом України Олександром Турчиновим та його помічником:

“З Києва надійшла інформація про те, що фактично було вчинено замах на Олександра Турчинова, який є першим заступником партії “Батьківщина” і фактично очолює штаб із підготовки всеукраїнської акції непокори.

Біля офісу партії “Батьківщина” у Києві помічник пана Турчинова передавав йому документи пов'язані з акцією – документи, звернення, організаційні матеріали.

В цей момент мікроавтобус заповнений людьми у чорному одязі, із масками та автоматами, вчинили напад на помічника народного депутата України. Спроби пана Турчинова перешкодити незаконним діям – наштовхнулися на спроби. Його одяг защемили дверима авто і протягнули на досить великій швидкості по землі. Тягнули метрів сто. Пізніше з'ясувалося, що це були, скоріше за все, працівники спецпідрозділу податківців, які заявили, що помічник народного депутата минулого місяця начебто нещиро заплатив податки.

Під час захоплення не було надано жодних документів, які дають на це дозвіл. Автомашина була без номерів.

Силова репресивна машина починає захищати власне життя, бо розуміє, що якщо 16 вересня люди зрозуміють, що вони можуть перемагати, тоді Леонід Кучма та його оточення будуть відповідати за те, що відбувається в Україні.

Нині я можу погодитися із заступником Голови СПУ Йосип Винський, який позавчора закликав силові структури надати охорону лідерам партій, їх першим заступникам. Є небезпека для життя безпосередньо від силових структур”.

Лідер комуністів Петро Симоненко на проведеній у Миколаєві прес конференції, тим часом, запевнив, що “опозиція робитиме все для того щоби фальсифікатори минулих березневих виборів до парламенту та місцевих органів влади – відповіли за скоєне”.

За його словами : “Ми не могли залишати поза увагою все те, що відбувалося на минулих виборах в цілому в Україні, як утручалася влада. Ми це засудили, висловили свої політичні оцінки. Вони були дані і під час початку роботи сесії Верховної Ради України.

Було створено і спеціальну слідчу комісію, надіслано запити до генеральної прокуратури. Відповіді на запити та висновків комісії ще не відомі парламентарям.

Те, що у березні минулого року, на виборах, відбувалося в Одесі викликає обурення.

Якщо ми зможемо добитися, щоби за наслідками перевірки, відносно виборів в Одесі, були вжиті заходи, і винні відповіли перед Законом – тоді це буде стосуватися й інших регіонів”.

На зустрічі з народними депутатами України Юлією Тимошенко, Олександром Морозом та Петром Симоненком прийшли й активісти регіонального блоку Віктора Ющенка “Наша Україна”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG