Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі вважають, що Михайла Коломійця вбили


В Одесі вважають, що Михайла Коломійця вбили

Одеса, 19 жовтня 2002 - Стрімко розійшлася Одесою сумна новина про смерть директора агенції “Українські новини” Михайла Коломійця. Місцеві політики вважають, що Він став черговою жертвою противників свободи слова у засобах масової інформації в Україні.

Приміром, головний редактор одеської незалежної газети “Юг” Володимир Курінний вважає, що “смерть Коломійця стала ще одним прикладом того як в Україні реально переслідується свобода преси”.

Мені невідомі обставини смерті, як це було.

Можу лише ще раз наголосити, що справою честі для правоохоронних органів України буде розслідування цієї справи. Оголосити цю смерть самогубством було передчасно. Причин для самогубства в Україні у журналістів немає. Як правило їх вбивають.

Я би хотів прочути відповіді на багато питань від перших осіб держави – від Президента, Міністра внутрішніх справ, Генерального прокурора, які декларують, що стоять на захисті свободи преси і журналістів. Насправді відбуваються жахливі речі. Ми не знаємо хто вбив журналістів Гонгадзе та Александрова”.

Володимир Курінний не вірить у те, що “в країні Кучми та Януковичів можлива відверта і прозора відповідь на питання про реальні причини смерті Михайла Коломійця”.

Голова Одеської обласної організації Української республіканської партії “Собор” Федір Нарійчук так само не повірив у самогубство головного директора агенції “Українських новин”.

“Засоби масової інформації в Україні не мають свободи. На перешкоді є нинішня влада.

Це не просто смерть. Це скоріше за все смерть Михайла Коломійця пов’язана з професійною діяльністю” – вважає Федір Нарійчук.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG