Доступність посилання

ТОП новини

Москаль: на Закарпатті одну з вулиць Леніна перейменували на Леннона


Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль підписав розпорядження про перейменування низки вулиць у населених пунктах області, зокрема вулицю Леніна в селі Калини Тячівського району перейменували на вулицю Джона Леннона (представник групи «Бітлз»).

Як повідомляє прес-служба Москаля, також у селищі Міжгір’я вулицю Щорса перейменували на вулицю Віктора Маркуся – військовий 128-ї бригади, який загинув у зоні бойових дій на Донбасі 18 лютого 2015 року.

«Із 22 лютого повноваження з перейменування вулиць перейшли до мене як голови ОДА. Кілька вулиць із вказаного списку змінені за пропозицією сільських громад (вони не встигли оформити перейменування у відведений законом строк). А решта, в тому числі вулиці на честь загиблого в АТО Віктора Маркуся, президента Чехословаччини Томаша Масарика, видатних угорських та румунських діячів літератури та мистецтва, а також учасника «Бітлз» Джона Леннона я змінив на власний розсуд», – заявив Москаль, якого цитує його прес-служба.

Наразі це рішення ще не опублікували на сайті Закарпатської облдержадміністрації.

Процес декомунізації відбувається згідно із законом «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». У квітні 2015 року Рада ухвалила цей закон.

XS
SM
MD
LG