Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сьогодні сепаратисти 28 разів обстріляли позиції українських військових


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

У штабі АТО заявляють, що на Донбасі сьогодні підтримувані Росією сепаратисти 28 разів обстріляли позиції українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу, на донецькому напрямку проросійські бойовики тричі використовували міномети та випустили близько 30 мін по опорних пунктах українських підрозділів поблизу Первомайського, Невельського та Зайцева.

За даними штабу, з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї сепаратисти вели вогонь по укріпленнях українських військових біля Опитного, Зайцева, Новоселівки, Майорська, Пісків, Авдіївки.

«На Маріупольському напрямку під мінометний вогонь бойовиків потрапили опорні пункти поблизу Гнутового та Чермалика. Великокаліберні кулемети та гранатомети обстрілювали наші позиції під Новотроїцьким та Мар’їнкою. В районі Мар’їнки та шахти Бутівка вели вогонь ворожі снайпери», – йдеться у повідомленні.

Українські військові відкрили вогонь у відповідь біля Новотроїцького з БМП та гранатометів, додають у штабі.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявляють, що українські військові обстріляли селище Зайцеве біля Горлівки. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» стверджують, що українські військові минулої доби двічі обстріляли район села Калинівка і один раз – село Логвинове.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG