Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровській міськраді створили коаліцію за участю «Опозиційного блоку»


Міська рада Дніпропетровська
Міська рада Дніпропетровська

Депутати Дніпропетровської міської ради 24 лютого підписали коаліційну угоду. Інформацію про це підтвердили в прес-службі міської ради.

За офіційними даними прес-служби, підписи в документі поставили 35 депутатів: представники фракцій «Укроп», «Самопоміч» і частина депутатів від «Опозиційного блоку».

За словами міського голови Бориса Філатова, угода є основою принципів роботи коаліційної більшості міськради.

«Тут зібралися депутати, які формують промерську коаліцію. Я радий, що нам вдалося зібрати більшість депутатів», – цитує Філатова прес-служба.

Борис Філатов додав, що «аби уникнути спекуляцій і не йти у розріз із законодавством, сьогоднішня зустріч депутатів – це не виїзна сесія». Ключові питання, зокрема, новий регламент і структура міськради будуть винесені на голосування 29 лютого в сесійній залі міськради.

Підписання угоди відбулось в облдержадміністрації. Журналістів до зали, де відбувалась зустріч, не пропустили двоє невідомих чоловіків спортивної статури. Представники ЗМІ звернулися до поліції із повідомленням про перешкоджання їхній законній діяльності.

На місцевих виборах в жовтні 2015 року до міськради Дніпропетровська пройшли п’ять фракцій, вони об’єднались у практично однакові за чисельністю групи: з одного боку були «Опозиційний блок» та «Громадська сила», з іншого – «Укроп», «Самопоміч» і Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Це створило конфліктну ситуацію в мерії: міський голова Борис Філатов не мав своєї більшості в депутатському корпусі, сесії не проводились.

29 грудня 2015 року в Дніпропетровську депутати від «Опозиційного блоку» і «Громадської сили» скликали виїзне засідання міськради в будівлі Амур-Нижньодніпровської районної ради і обрали секретаря. Ним став керівник «Громадської сили», бізнесмен Загід Краснов. У засіданні брало участь 35 депутатів міськради з 64-х, в основному депутати від «Опозиційного блоку та «Громадської сили».

19 лютого 2016 року стало відомо, що суд зупинив рішення цієї сесії.

XS
SM
MD
LG