Доступність посилання

ТОП новини

«Нова газета»: про те, хто вбив Нємцова, Путіну доповіли вже 2 березня


Російське незалежне видання «Нова газета» опублікувало статтю-розслідування під заголовком «Як вбивали Бориса Нємцова», в якій заявляє, що імена тих, хто вбив опозиціонера 27 лютого 2015-го поблизу Кремля, доповіли президентові Росії Володимиру Путіну вже 2 березня.

За версією авторів публікації, в доповіді директора ФСБ Росії Олександра Бортнікова вказувалося, що виконавцями злочину були члени групи чеченських силовиків із батальйону внутрішніх військ МВС Росії «Північ». У статті висловлене припущення, що цією групою в Москві керував заступник командира батальйону Руслан Геремеєв.

Швидкість розкриття злочину, відзначають автори публікації в «Новій газеті», очевидно, пов’язана з двома причинами: «питанням президента «Хто посмів?» й діями агентури в керівництві Чеченської Республіки, поведінка представників якого, частіше зі смертельними наслідками, катастрофічно набридла московським силовикам».

Автори статті заявляють, що виконавці не стали приховувати доказів злочину, «очевидно, припускаючи, що за «замовлення Батьківщини» їх переслідувати не будуть».

У публікації також йдеться про те, що група чеченських силовиків в Москві не тільки відкрито володіє зброєю, а й має «службові посвідчення», які звільняють їхні автомобілі від перевірок.

27 лютого минає рік із дня вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова, якого застрелили у центрі Москви поблизу Кремля. У цей день в Москві, Санкт-Петербурзі, Нижньому Новгороді і деяких інших містах Росії пройдуть пам’ятні заходи.

XS
SM
MD
LG