Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст Росії планує оскаржити рішення ЄСПЛ щодо компенсації Навальному


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Міністерство юстиції Росії оскаржить рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про виплату компенсацій Олексію Навальному і Петру Офіцерову, засудженим у «справі Кіровлісу».

«Постанова Європейського суду з прав людини у справі «Навальний і Офіцеров проти Росії» буде оскаржена Мін’юстом Росії у Великій палаті ЄСПЛ в терміни, встановлені Конвенцією про захист прав і свобод людини», – цитує заяву прес-служби російського міністерства російська агенція «РИА «Новости».

Напередодні ЄСПЛ постановив, що Росія порушила право Навального й Офіцерова на чесний суд і наказав владі виплатити їм компенсацію витрат у 48 і 22 тисяч євро відповідно, а також виплатити кожному по 8 тисяч євро за завдані збитки.

Відповідно до опублікованого 23 лютого рішення ЄСПЛ, кримінальне право під час суду над Навальним і Офіцеровим «було витлумачено довільно і непередбачувано, на шкоду обом заявникам, що призвело до очевидно нерозумного результату справи».

18 липня 2013 року Ленінський районний суд Кірова визнав Олексія Навального і Петра Офіцерова винними в розкраданні продукції підприємства «Кіровліс» і засудив їх до п’яти і чотирьох років позбавлення волі відповідно. 16 жовтня 2013 року Кіровський обласний суд замінив позбавлення волі на умовний термін.

XS
SM
MD
LG