Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова з 25 лютого відновити російські транзитні автоперевезення – Яценюк


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Україна готова з 25 лютого відновити російські транзитні автоперевезення, заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Ми їм відповіли на недружні дії, вони відкривають, ми на умовах взаємності також вживаємо відповідних заходів і МВС і Національна поліція забезпечують на перший період відновлення транспортних перевезень відповідно», – сказав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання уряду.

За словами міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, присутнього на засіданні, Мінтранс Росії звернувся з пропозицією зняти всі обмеження.

«Ми готові повернути дію тимчасових дозволів, та з 00:00 25 лютого повернути на територію України транзит, який останні 10 днів був практично заблокований», – сказав міністр.

Росія з початку січня 2016 року повідомила про запровадження значних ускладнень для транзиту українських товарів російською територією.

Із 11 лютого в Україні активісти почали блокувати транзит російських товарів через українську територію. Активісти закликали владу України офіційно заборонити такий транзит.

14 лютого Міністерство транспорту Росії повідомило, що зупинило на території цієї країни пересування вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. У російському відомстві зазначають, що це захід у відповідь на «неправочинне блокування російського автотранспорту на території України», і чинність цієї заборони триватиме, доки українська сторона не врегулює ситуацію з цим блокуванням

15 лютого Кабінет міністрів України ухвалив рішення про тимчасове припинення транзитних переміщень вантажних автомобілів з Росії територією України.

Згодом Україна і Росія домовилися про повернення заблокованого в цих країнах вантажного автотранспорту протилежної сторони і його водіїв.

XS
SM
MD
LG