Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську з будівлі облради демонтували меморіальну дошку Щербицькому


У Дніпропетровську з будівлі обласної ради комунальники демонтували меморіальну дошку радянському партдіячеві Володимирові Щербицькому. Меморіальний знак підпав під дію законів про «декомунізацію».

За інформацією Дніпропетровської міської ради, нещодавно міський голова Борис Філатов підписав розпорядження про 46 об’єктів радянської доби, які потребують демонтажу в рамках закону, серед них – дошка Щербицькому, а також ціла низка пам’ятних дощок.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, таблички з назвою вулиці Щербицького неподалік обласної ради поки що на місці. 2015 року ця вулиця була перейменована рішенням в. о. міського голови Дніпропетровська Галини Булавки на вулицю письменниці, уродженки міста Олени Блавацької.

Будівля Дніпропетровської обласної ради з 1978 року має статус пам’ятки історії. Того ж року там була відкрита перша меморіальна дошка, яка повідомляла, що у травні 1921-го тут виступав Фелікс Дзержинський. Дошку Дзержинському демонтували під час Революції гідності 2014 року.

За часів СРСР у будівлі облради працювали радянські функціонери Леонід Брежнєв (1939–1941, 1947–1950) і Володимир Щербицький (1954–1957, 1964–1965). Дошка Щербицькому була відкрита вже за часів Незалежності, 2003 року.

XS
SM
MD
LG