Доступність посилання

ТОП новини

У Чернівцях студенти Буковинського університету протестують проти об’єднання з Чернівецьким університетом


 Протест студентів в Чернівцях, 1 лютого 2016 року
Протест студентів в Чернівцях, 1 лютого 2016 року

У Чернівцях студенти і викладачі Буковинського державного університету протестують проти розпорядження Кабміну щодо об’єднання їхнього вишу з Чернівецьким національним університетом.

Вони не підтримують ідею об’єднання і заявляють, що про це розпорядження дізнались випадково, з соцмереж, і поки що жодної відповіді на свої запити не отримали.

Учасники мітингу прийшли до будівлі обласної державної адміністрації, там глава ОДА Олександр Фищук пообіцяв звернутись до Міністерства освіти і науки, щоб дізнатися про причини об’єднання.

Протестувальники заявляють, що їх влаштує лише скасування розпорядження, якщо цього не буде – обіцяють перекривати дороги у Чернівцях.

У Міністерстві освіти наразі не коментували вимоги студентів.

20 січня Кабмін ухвалив рішення про реорганізацію Буковинського державного фінансово-економічного університету. Уряд погодився на пропозицію Міністерства освіти і науки щодо реорганізації Буковинського державного фінансово-економічного університету шляхом приєднання до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

У розпорядженні вказується, що студенти Буковинського державного університету продовжують навчання у Чернівецькому національному університеті.

XS
SM
MD
LG