Доступність посилання

ТОП новини

До України вперше на посаді президента Польщі прибуває з візитом Анджей Дуда


Президент Польщі Анджей Дуда
Президент Польщі Анджей Дуда

14-15 грудня в Україні з офіційним візитом перебуватиме президент Польщі Анджей Дуда. Це буде перший візит глави польської держави на посаді президента. Як повідомили Радіо Свобода у прес-службі Анджея Дуди, під час перебування у Києві він зустрінеться з українським державним керівництвом та говоритиме про необхідність продовження санкцій ЄС проти Росії.

У перший день візиту під вечір Анджей Дуда з дружиною відвідає меморіальне кладовище у Биківні, де поховані жертви сталінських репресій, зокрема поляки. У вівторок польський президент проведе переговори з президентом Петром Порошенком, прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком та головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом. Також у Дуди в планах – зустріч з українськими студентами.

«Президенти розмовлятимуть про ситуацію у Східній Україні – в Луганській і Донецькій областях, про те, наскільки виконуються мінські домовленості. Президент Дуда висловить свою підтримку президентові Порошенкові та його старанням забезпечити мир у Східній Україні», –повідомив керівник прес-служби польського президента Марек Магеровський.

За його словами, Дуда також порушить у Києві питання допомоги Україні – фінансової або гуманітарної.

«Буде також розмова про відносини з Росією – про стосунки України з Росією, про стосунки ЄС із Кремлем. Президент Дуда вважає, що санкції, накладені на Росію, термін яких закінчується 31 грудня, потрібно продовжити», – додав речник прес-служби Дуди.

Раніше польський президент Анджей Дуда заявляв, що Європа небезпечно маргіналізує тему війни в Україні. Він наголошував, що мінські домовленості повністю не виконуються, а Європа має висловити свої пропозиції Києву, як діяти після 31 грудня, коли пункти «Мінськ-2» втратять силу.

XS
SM
MD
LG