Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман кличе до Ради керівників ГПУ і СБУ щодо затримання Корбана


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман просить генерального прокурора Віктора Шокіна і главу Служби безпеки Василя Грицака поінформувати парламент щодо затримання голови партії «Укроп» Геннадія Корбана.

«Я хочу звернутися до генерального прокурора, до керівника СБУ, щоб вони поінформували український парламент про те, які події відбувалися в суботу в Дніпропетровську, яка зараз ситуація в цьому питанні, щоб народні депутати могли дати оцінку всім подіям», – сказав спікер на засіданні погоджувальної ради парламенту.

Силовики із Генпрокуратури і СБУ затримали Корбана у Дніпропетровську 31 жовтня.

Як повідомили в ГПУ, Корбана підозрюють за низкою статей Кримінального кодексу: 255 (створення організованої злочинної організації), 191 (привласнення, розтрата майна) і 349 (затримання представника влади або працівника правоохоронних органів як заручника), а також за статтею 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Адвокати заявили, що «справа Корбана» пов’язана зі спробами тиску на його партнера й однопартійця Бориса Філатова, який вийшов у другий тур виборів міського голови Дніпропетровська.

У ГПУ наголошують, що затримання Корбана немає жодного політичного підтексту.

У всеукраїнському об’єднанні «Батьківщина» закликали керівників правоохоронних органів надати пояснення з парламентської трибуни. У партії «Блок Петра Порошенка – «Солідарність» заявили, що затримання Корбана не пов’язане з політикою чи виборами.

Президент України Петро Порошенко заявив, що «на Корбані ніхто зупинятися не буде», і пообіцяв, що «країна найближчим часом має почути нові прізвища тих, хто буде притягнутий до відповідальності».

XS
SM
MD
LG