Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ підтвердили інформацію про пред’явлення Корбану підозри у скоєнні низки злочинів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генеральній прокуратурі України підтверджують інформацію про пред’явлення лідеру партії «Укроп» Геннадію Корбану підозри у скоєнні злочинів за трьома статтями.

«Вже повідомлено про підозру пану Корбану», – сказав прокурор ГПУ Владислав Куценко.

За його словами, підозру пред’явлено обвинуваченням за трьома статтями Кримінального кодексу: 255 (створення організованої злочинної організації), 191 (привласнення, розтрата майна) і 349 (затримання представника влади або працівника правоохоронних органів як заручника).

Водночас слідчий слідчої групи ГПУ Микола Макєєв уточнив, що Корбана підозрюють у правопорушенні за статтею 289 Кримінального кодексу (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Раніше сьогодні адвокат Корбана Олексій Шевчук повідомив, що його підзахисному повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу, а саме «привласнення, розтрата майна», «незаконне заволодіння транспортним засобом» та «створення організованої злочинної організації».

СБУ затримала кандидата у мери Києва і лідера політичної партії «Укроп» Геннадія Корбана напередодні, 31 жовтня. Тоді у СБУ та ГПУ заявили, що підозрюють його в створенні злочинного угруповання. Адвокати заявили, що «справа Корбана» пов’язана зі спробами тиску на його партнера й однопартійця Бориса Філатова, який вийшов у другий тур виборів міського голови Дніпропетровська. У ГПУ наголошують, що затримання Корбана немає жодного політичного підтексту.

XS
SM
MD
LG