Доступність посилання

ТОП новини

На Одещині мітингували на підтримку «блокади» Криму


Блокування вантажного транспорту до Криму, пропускний пункт «Чаплинка», 21 вересня 2015 року
Блокування вантажного транспорту до Криму, пропускний пункт «Чаплинка», 21 вересня 2015 року

Активісти одеських громадських організацій «Рада громадської безпеки», «Автомайдан Одеса», «Правий сектор» і цивільного корпусу «Азов» мітингували біля пропускного пункту Кучургани в Одеській області на кордоні України і невизнаного Придністров’я.

«Ми зібралися на підтримку українців, що живуть у Придністров’ї, та у знак солідарності з блокадою Криму», – заявив активіст Марк Гордієнко.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники тримали плакати з гаслами «Свободу кримським татарам, свободу українцям Придністров’я!», «Крим – це Україна», «Припиніть політичні переслідування!».

Протестувальники запевнили, що ця акція поки що є одноразовою і має попереджувальний характер.

20 вересня о 12:00 розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму, ініційована лідерами кримських татар. За інформацією координаційної ради акції, через адміністративний кордон будуть безперешкодно пропускатися пішоходи і легковий транспорт.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії мають припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Росією. За словами організаторів акції, вони не пропускатимуть фури до Криму до того часу, поки не будуть виконані їхні вимоги: звільнення політв’язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій проти кримських татар.

Російська влада Криму заявляє, що жителі півострова не відчують наслідків «продовольчої блокади».

XS
SM
MD
LG