Доступність посилання

ТОП новини

У Росії опозиціонерові Навальному забороняють виїзд за кордон


Олексій Навальний, архівне фото
Олексій Навальний, архівне фото

Федеральна міграційна служба Росії заборонила опозиціонерові Олексієві Навальному виїжджати за кордон, повідомив він у своєму блозі.

Діяч опублікував постанову відомства, в якій ідеться про відмову у видачі закордонного паспорта через те, що він засуджений за вчинення злочину і не може залишати країну до закінчення терміну або звільнення від покарання.

Опозиціонер повідомив також, що має намір судитися з ФМС. Він звернув увагу, що накладене на нього обмеження, відповідно до закону, є винятком, а не правилом, і тому вимагатиме пояснити, які конкретно причини зробили його «невиїзним».

Навальний планував отримати закордонний паспорт, щоб бути присутнім на судових слуханнях у німецькому місті Бонні. Як очікується, в середу, 24 червня, там відбудеться засідання у справі так званого «хакера Хелла», який, за інформацією Навального, неодноразово зламував його пошту і твітер, а також акаунти інших російських діячів. Навальний вважає, що саме ці зламування стали причиною низки кримінальних справ проти нього. За словами опозиціонера, прокуратура Бонна надала йому статус співпозивача і зобов’язала з’явитися на судове засідання і дати свідчення.

Наразі Олексій Навальний має умовні засудження у двох справах, у яких його визнали винними у фінансових зловживаннях. Зокрема, в так званій справі «Ів Роше» Навальний засуджений до трьох з половиною років умовного позбавлення волі, визнаний винним у розкраданні коштів російської філії французької компанії; його брат Олег у цій справі отримав три з половиною роки реального ув’язнення. А в так званій справі «Кіровлісу» Навальний має п’ятирічний умовний термін за схожими звинуваченнями щодо розкрадання коштів державної компанії.

Олексій Навальний називає своє кримінальне переслідування політично мотивованим.

XS
SM
MD
LG