Доступність посилання

ТОП новини

«Марш рівності» у Києві завершився – 5 міліціонерів постраждали


Під час «Маршу рівності» у Києві не обійшлось без крові
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:40 0:00

Під час «Маршу рівності» у Києві не обійшлось без крові

«Марш рівності», що проходив на Оболонській набережній у Києві, завершився. У результаті сутичок з агресивно налаштованими противниками ЛГБТ-акції, постраждало 5 правоохоронців, близько 25 осіб затримали.

«Ми бачили типову правозахисну ходу. Мабуть, ми дуже розчарували несвідомих журналістів і громадян, які хотіли побачити карнавал. Ні, цього не було і не буде. Ми говоримо про загальнозрозумілі речі. Ми хочемо рівності, ми хочемо свободи, хочемо, щоб в Україні був мир. Разом з тим, ми бачили людей, які не хочуть слухати інших і вважають, що вони є носіями абсолютної істини. Ми бачимо до чого призвело усвідомлення того, що хтось є інший. Ми бачили, на жаль, кров людей, які чесно виконували свій обов’язок. Я хочу зразу подякувати правоохоронцям і всім, хто був залучений до охорони правопорядку», – сказав співголова Коаліції з протидії дискримінації Назарій Боярський.

На початку ходи близько 20-30 агресивно налаштованих молодих людей прийшли на місце збору учасників «Маршу рівності». Вони розпиляли у натовп сльозогінний газ та кидали димові шашки. Правоохоронці швидко вишикувались кордоном і не допустили відкритої сутички. Але у результаті було поранено двох співробітників МВС: в одного серйозне осколкове поранення у шию, другий отримав легке поранення у руку. Ще троє отримали тілесні ушкодження.

Через сутички під час «Маршу рівності» у Києві міліціонера було поранено в шию
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

Поблизу місця проведення «Маршу рівності» їздило також два автобуси ДУК «Правий сектор».

«Ми заздалегідь говорили, що ми проти цієї акції і що ми прийдемо протестувати, що ми проти того, що вони пропагують. Ми не ходимо і не відловлюємо, акція закінчилася. Так, наших людей затримали. Вважаю без причини», – заявив журналістам речник «Правого сектору» Артем Скоропадський.

Підтримку учасникам маршу прийшли висловити представники Amnesty International, народні депутати України Сергій Лещенко, Світлана Заліщук та посол Швеції в Україні разом з дружиною.

Раніше мер Києва Віталій Кличко закликав політичні сили і громадські організації не створювати чергового протистояння навколо «Маршу рівності» і закликав організаторів акції утриматися від проведення заходу.

4 червня президент України Петро Порошенко висловив упевненість, що якщо марш відбудеться, то правоохоронні органи зможуть гарантувати його безпеку.

2 червня «Правий сектор» звернувся до міського голови Києва Віталія Кличка з проханням звернутися до суду щодо заборони акції ЛГБТ-спільноти для «уникнення провокацій, конфліктних ситуацій і неприємностей будь-якого характеру».

XS
SM
MD
LG