Доступність посилання

ТОП новини

«Сильне занепокоєння не допоможе» – українці та грузини на акції під «Східним партнерством»


«Сильне занепокоєння» не допоможе – акція в Ризі для ЄС
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:31 0:00

Біля Національної бібліотеки Латвії у Ризі, де цьогоріч проходить саміт «Східного партнерства», у п’ятницю проходить акція, яку проводять українці та грузини. Учасники акції тримають у руках прапори двох держав та плакати з написами «Зупиніть російську агресію!», «Ми народжені вільними від віз», «Крим – це Україна», «Сильне занепокоєння не допоможе».

За словами Володимира Купрія, координатора першої робочої групи форуму громадянського суспільства «Східного партнерства», активісти закликають Євросоюз чітко визначити європерспективу для України, Грузії та Молдови. Окрім того, вимагають виконувати обіцяне щодо візової лібералізації.

Він також додає, що загалом, українські активісти задоволені результатами саміту.

«Україна працює, не все так просто йде. Виходитимемо з того, що ми всі розуміємо: повинні бути реформи, що у нас багато домашньої роботи. Але ця домашньої роботи не повинна з’являтись ще більше із просуванням обіцяного. Її повинно ставати менше. А поки що виходить так, що робота виконується, але її стає все більше і більше», – зауважив він.

22 травня, в першій половині дня, у латвійській столиці Ризі відбудеться основне засідання саміту «Східного партнерства», на якому очікується остаточне узгодження положень, а також ухвалення декларації за підсумками заходу.

У проекті Декларації Ризького саміту міститься положення про конфлікт в Україні і заклик до всіх його сторін приступити до швидкого і повного втілення Мінських мирних угод. Є також положення про засудження анексії Криму Росією.

XS
SM
MD
LG