Доступність посилання

ТОП новини

Біля Широкина та Донецького аеропорту порушують режим припинення вогню – ОБСЄ


Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі, квітень 2015 року
Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі, квітень 2015 року

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ продовжує фіксувати порушення режиму припинення вогню поблизу Широкина, Донецького аеропорту та Луганська. Про це йдеться у звіті організації, опублікованому 16 травня, про ситуацію на Донбасі 15 травня.

Спостерігачі зауважують, що територія навколо Широкина залишається напруженою, хоча СММ спостерігає менше обстрілів, ніж у попередні дні, і тільки в двох випадках обстріли з автоматичного гранатомета і з 82-міліметрового міномета.

«Незважаючи на заяви про завершення відведення важкого озброєння, спостерігачі фіксують подальший рух (присутність) зброї у районах, вказаних Мінськими угодами. Зокрема на обох сторонах лінії розмежування у зоні на північний схід від Маріуполя (контрольована урядом територія) – 8 танків (невідомий тип), та 10 танків на території, контрольованій бойовиками угруповання «ДНР», – йдеться у звіті.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, а сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG